Google
 

Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2007

Στους τέσσερις η Έλλαδα αφού πρώτα πέρασε και από την κόλαση

Σε άσχημη μέρα έχουν βρεθεί οι παίκτες του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος

1ο δεκάλεπτο: Νευρικά ξεκίνησαν οι δύο ομάδες με τα πρώτα σουτ να είναι άστοχα εκατέρωθεν. Μετά το πρώτο δίλεπτο Ελλάδα και Σλοβενία βρήκαν το δρόμο προς το καλάθι. Το ματς πήγαινε πόντο πόντο καθώς τόσο η Ελληνική ομάδα όσο και η Σλοβενία δεν μπορούσαν να πάρουν στην κατοχή τους μία διαφορά και να την διατηρήσουν. Οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι χέρι στο σκορ με τη Σλοβενία όμως να έχει μία μικρή υπεροχή ενώ στην αντίπερα όχθη η Ελλάδα δεν μπορούσε ακόμα να βρει τα πατήματά της μέσα στο παρκέ με αποτέλεσμα το πρώτο δεκαλεπτο να ολοκληρωθεί με τη Σλοβενία στο συν τρία (17-14).

2ο δεκάλεπτο: Το ντέρμπι συνεχίστηκε και στο δεύτερο δεκάλεπτο με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται συνεχώς στο σκορ σε ένα ματς αργό και χωρίς αιφνιδιασμούς. Η Ελληνική ομάδα προσπθούσε να βρει τον καλό της εαυτό στην επίθεση αλλά και στην άμυνα όπου αρκετές φορές έδινε τη δυνατότητα στους Σλοβένους να σουτάρουν ελεύθερα σουτ. Το παιχνίδι πήγαινε πόντο πόντο καθώς καμία ομάδα δεν μπορούσε να πάρει ένα σοβαρό προβάδισμα έχοντας κανει το ματς το απόλυτο ντέρμπι. Στο τελευταίο λεπτό η παίκτες του Αλεν Πίπαν ανέβασαν την απόδοσή τους και με ένα σερί 6-0 κατάφεραν να οδηγηθούν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου στο συν έξι (34-28).

3ο δεκάλεπτο: Πολύ άσχημα ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο η Εθνική ομάδα δίνοντας έτσι το δικαίωμα στους Σλοβένους να κάνουν ότι θέλουν μέσα στο παρκέ. Η διαφορά άρχιζε να ανεβαίνει αγγίζοντας ακόμα και στους 13 πόντους στο πρώτο τετράλεπτο του δεύτερου ημιχρόνου. Οι παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη δεν μπόρούσαν με τίποτα να βρουν ρυθμό αφήνοντας τους Σλοβένους να έχουν συνεχώς το πάνω χέρι.Η Ελληνική ομάδα προσπαθούσε να γυρίσει το παιχνίδι αλλά το μόνο που κατάφερνε ήταν να μειώνει λίγο τη διαφορά γύρω στους 10 πόντους. Οι Σλοβένοι ήταν η απόλυτοι κυρίαρχοι της αναμέτρησης κλείνοντας και το τρίτο δεκάλεπτο μπροστά στο σκορ έχοντας στην κατοχή τους μία διαφορά έντεκα πόντων (51-40).

4ο δεκάλεπτο: Από το κακό στο χειρότερο πήγαινε η Εθνική ομάδα και στο τέταρτο δεκάλεπτο. Οι παίκτες της Ελληνικής ομάδας δεν είχαν καταφέρει σε κανένα σημείο να κοντράρουν τους Σλοβένους οι οποίοι έκαναν ότι ήθελαν μέσα στο παρκέ. Η διαφορά ολοένα και αυξανόταν με τους παίκτες της Εθνικής να έχουν μετατραπεί σε κομπάρσους στην αναμέτρηση. Ο δείκτης της διαφοράς άγγιξε ακόμα και τους 16 πόντους (58-42) δείχνοντας πως το παιχνίδι θα τελείωνε από νωρίς. Τα λεπτά κυλούσαν και η Ελληνική ομάδα το μόνο που κατάφερνε ήταν να κάνει κάποια μκρά σερί μειώνοντας μέχρι τους δέκα πόντους κα τίποτε παραπάνω. Στα τελευταία τρία λεπτά η Εθνική έδειξε να ξυπνάει και με προσωπικές προσπάθειες κατάφεραν να κατεβοάσουν τη διαφορά μετά από πολύ ώρα σε μονοψήφιο αριθμό. Τα τελευταία δευτερόλεπτα ήταν άκρως δραματικά καθώς η Ελληνική ομάδα είχε καταφέρει να φτάσει στο μείον ένα. Το παιχνίδι είχε αλλάξει άρδην πλέον με τους Έλληνες παίκτες να έχουν γυρίσει το ματς υπέρ τους. Δώδεκα δευτερόλεπτα απέμεναν και η μπάλα πήγε στα σίγουρα χέρια του Θοδωρή Παπαλουκά όπου βρήκε διχτάκι δίνοντας προβάδισμα στην Εθνική και τελίκά και τη νίκη αφού οι Σλοβένοι στα εναπομείναντα εφτά δεύτερα δεν κατάφεραν να κάνουν τίποτα

Τα δεκάλεπτα: 17-14, 34-28, 51-40, 62-63
Σλοβενία:
Ελλάδα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger
 

Web Page Counter