Google
 

Σάββατο 28 Ιουλίου 2007

ΤΕΝΝΙΣ

Παραμένει 19ος ο Μάρκος


Στην 19η θέση της παγκόσμιας κατάταξης τένις παραμένει ο Μάρκος Παγδατής. Ο Κύπριος τενίστας την προηγούμενη εβδομάδα είχε σημειώσει πτώση μιας θέσης, έχοντας 1.370 βαθμούς. Στην κορυφή της βαθμολογίας παραμένει ο Ελβετός Ρότζερ Φέντερερ ενώ ο Έλληνας Κωνσταντίνος Οικονομίδης βρίσκεται στο νούμερο 153, έχοντας 281 βαθμούς.


Οι πρώτοι 10 τενίστες στον κόσμο είναι οι εξής:

1.Ρότζερ Φέντερερ (Ελβετία) 7.290 βαθμοί

2.Ραφαέλ Ναδάλ (Ισπανία) 5.455

3.Νόβακ Τζόκοβιτς (Σερβία) 3.200

4.Νικολάι Νταβιντένκο (Ρωσία) 3.175

5.Αντι Ρόντικ (ΗΠΑ) 3.165

6.Φερνάντο Γκονσάλες (Χιλή) 2.695

7.Τόμι Ρομπρέδο (Ισπανία) 2.085

8.Ρισάρ Γκασκέ (Γαλλία) 2.085

9.Τζέιμς Μπλέικ (ΗΠΑ) 1.995

10. Τόμας Μπέρντιχ (Τσεχία) 1.975
...

19.Μάρκος Παγδατής (Κύπρος) 1.370


Μάρκος ο ανερχόμενος

Ο Μάρκος Παγδατής πραγματοποιεί φιλότιμες προσπάθειες για να επανέλθει στην κορυφαία 10άδα της παγκόσμιας κατάταξης, όμως οι ειδικοί του αθλήματος του δίνουν μία θέση ακόμη και στους πέντε καλύτερους τενίστες του κόσμου.

Ο δημοσιογράφος του CNN, Tζον Γουέρχαϊμ, μία από τις καλύτερες "πένες" στον αμερικάνικο Τύπο κλήθηκε να απαντήσει στην ερώτηση, για το ποιοί είναι οι πέντε κορυφαίοι τενίστες στον κόσμο, εκτός από τους συνήθεις υποπτους, Ρότζερ Φέντερερ και Ραφαέλ Ναδάλ.

"Αυτή τη στιγμή; Χωρίς να λάβουμε υπόψη την επιφάνεια; Μπαίνοντας στην hard court σεζόν, λέω τα εξής ονόματα: Νόβακ Τζόκοβιτς, Μίχαελ Γιούζνι, Άντι Ρόντικ, Ρίσαρντ Γκασκέ και ένας υγιής Άντι Μάρεϊ", ανέφερε χαρακτηριστικά στο σάιτ cnnsi.com για να κάνει το πράγμα πιο ενδιαφέρον στη συνέχεια:

"Κοντά σε αυτούς βρίσκεται ο Μάρκος Παγδατής στον οποίο χαρίζω πλεονέκτημα και δίνω την ψήφο μου στους Τζέιμς Μπλέικ, Ίβαν Λιούμπιτσιτς και Φερνάντο Γκονζάλες. Ο Νικολάι Νταβιντένκο ειίναι ουδέτερος. Ρωτήστε με ξανά σε πέντε εβδομάδες και οι απαντήσεις μου θα είναι διαφορετικές".

Ο Παγδατής είχε αποκλειστεί πέρυσι στον δεύτερο γύρο του US Open από τον θρυλικό Άντρε Άγκασι σε έναματς που έφτασε στα πέντε σετ, στο τελευταίο τουρνουά της καριέρας του "A Train".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger
 

Web Page Counter